Zespół Szkół Techniczno – Informatycznych w Busku – Zdroju
Gastronomia
Technikum 5 letnie
Technik żywienia i usług gastronomicznych; symbol 343404
Oznaczenie i nazwa kwalifikacji:
HGT.02.Przygotowanie i wydawanie dań HGT.12.Organizacja żywienia i usług gastronomicznych
CELE KSZTAŁCENIA W ZAWODZIE
ocenianie jakości produktów
przechowywanie żywności
obróbka produktów i przygotowywanie stanowiska pracy
obsługa sprzętu gastronomicznego
przygotowywanie dań zimnych, gorących i podstawowych deserów
wydawanie dań
ocena jakości żywności
planowanie i organizowanie żywienia
wykonywanie usług gastronomicznych
ekspedycja potraw i napojów.
Ta strona korzysta z ciasteczek aby świadczyć usługi na najwyższym poziomie. Dalsze korzystanie ze strony oznacza, że zgadzasz się na ich użycie. Więcej informacji w dziale Polityka prywatności.ZgodaPolityka prywatności